تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۵:۵۴
بازدید: ۳۵۷
کد خبر: ۱۰۳۷۰
سرویس خبر : انرژی

تحقق مشارکت "غدیر" در نیروگاه بهبهان

می متالز - ظرفیت اسمی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان ۱۰۰۰ مگاوات بوده که در فاز اول نیمی از آن به شبکه سراسری متصل شد.
تحقق مشارکت "غدیر" در نیروگاه بهبهان

به گزارش می متالز، غلامرضا سلیمانی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر؛ با بیان این مطلب  در خصوص سنکرون واحد بخار فاز اول نیروگاه 1000 مگاواتی سیکل ترکیبی بهبهان گفت : فاز اول این نیروگاه از دو واحد گاز هریک به ظرفیت 166 مگاوات و یک واحد بخار به ظرفیت 160 مگاوات تشکیل شده است. همچنین واحدهای گاز این نیروگاه در خرداد ماه سال 1395 وارد مدار شد که با سنکرون شدن واحد بخار این نیروگاه در اول آذر ماه امسال 160مگاوات به ظرفیت تولید برق جنوب کشور افزوده شد.

سلیمانی  با اشاره به اینکه  فاز اول این نیروگاه با 492 مگاوات ظرفیت که دارای دو واحد گاز و یک واحد بخار بوده، هم اکنون وارد شبکه برق کشور شده افزود :همچنین  واحدهای گاز این فاز، خرداد سال گذشته وارد مدار شده و واحد بخار سیکل ترکیبی بهبهان در اول آذر ماه جاری با شبکه سراسری سنکرون شد. البته با سنکرون شدن واحد بخار این نیروگاه، مجموع ظرفیت نیروگاهی شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر به بیش از 1800 مگا وات رسید.

تداوم تامین مالی در فازدوم

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری غدیر درباره تامین مالی این پروژه عنوان کرد: تامین مالی این پروژه با اخذ وام از محل صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک صنعت و معدن  به صورت ارزی صورت گرفته که 80 درصد EPC از محل صندوق توسعه ملی تامین شده و مابقی از طرف سهامداران که 65 درصد آن متعلق به هلدینگ برق و انرژی غدیر و 35 درصد متعلق به مپنا است، تامین شد. سلیمانی درباره برنامه بهره برداری و آغاز به کار فاز دوم این نیروگاه اظهار داشت : برای بهره برداری از فاز دوم نیز باید تمامی اقداماتی که برای فاز اول انجام شد را اجرایی سازیم  که از جمله این اقدامات می توان به اخذ موافقت اصولی، قرارداد ECA و مجوز اتصال به شبکه از وزارت نیرو، ، مجوز محیط زیست، تأمین مالی و ... اشاره داشت که اجرای این فاز نیز در برنامه های آتی شرکت قرار دارد.

توسعه صنعتی در جنوب کشور

مدیرعامل بزرگترین هلدینگ چند رشته ای در ایران در خصوص مزیت هایی که این پروژه ایجاد کرده تصریح کرد: معمولاً جنوب کشور در زمان پیک مصرف با کمبود برق رو به رو است که ورود این نیروگاه 500 مگاواتی به شبکه برق جنوب کشور علاوه بر اینکه از خاموشی در زمان های پیک مصرف جلوگیری می کند امکان توسعه صنعتی را ایجاد می کند. همچنین وجود نیروگاه برق از پیش نیازهای سرمایه گذاری صنعتی است بنابراین سرمایه گذاران رغبت بیشتری پیدا خواهند کرد.وی تاکید کرد: اتصال به شبکه برق جنوب کشور منجر به توسعه همه صنایع در این منطقه می شود به گونه ای که می توان گفت تمامی صنایع را تحت تاثیر قرار خواهد داد چرا که هیچ صنعتی بدون برق نمی تواند فعالیت کند.همچنین ین پروژه در زمینی با مساحت 100 هکتار و با استفاده از روش B.O.O و در کیلومتر 20 جاده بهبهان- رامهرمز استان خوزستان احداث شده است.

عناوین برگزیده