تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۱
بازدید: ۲۵۷
کد خبر: ۲۶۲۸۷۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

واردات متمرکز سنگ آهن چین راهی برای کاهش سلطه استرالیا

‌می‌متالز - چین قصد دارد در راستای تلاش‌های خود برای افزایش قدرت قیمت گذاری در بازار سنگ آهن، تا پایان سال جاری واردات سنگ آهن را از طریق یک گروه متمرکز جدید انجام دهد.

به گزارش می‌متالز، به گفته افراد آشنا با این طرح، این ابتکار که توسط انجمن آهن و فولاد چین و وزارت برنامه‌ریزی رهبری می‌شود، با همکاری شرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی دولتی مانند بائو استیل، ماین متال و شرکت آلومینیوم چین می‌باشد.

چین بزرگترین مصرف کننده سنگ آهن جهان است که صنعت فولاد آن با یک میلیارد تن تولید در سال حدود ۷۰ درصد تولید جهانی سنگ آهن را جذب می‌کند که بیشتر آن توسط استرالیا تامین می‌شود. با توجه به اینکه سنگ آهن بزرگترین کالای صادراتی استرالیاست، هرگونه اقدام برای کنترل قیمت این ماده اولیه استرالیا را نگران خواهد کرد.

پکن امیدوار است که این نهاد متمرکز جدید بتواند قیمت‌های پایین‌تری را از طریق خرید‌های عمد از طرف شرکت‌ها تضمین کند. این پروژه همچنین به دنبال افزایش تولید داخلی سنگ آهن و سازماندهی سرمایه گذاری‌های بزرگ در معادن خارج از چین است.

همیشه نوسانات شدید قیمت سنگ آهن بر تصمیمات کارخانه‌های فولادسازی چین اثرات منفی گذاشته است. سال گذشته قیمت سنگ آهن تا اوج ۲۳۰ دلار رفت و حال به کمتر از ۱۳۰ دلار رسیده است. افزایش شدید قیمت ها، از جمله دوبرابر شدن قیمت سنگ آهن در سال‌های ۲۰۲۰-۲۰۲۱، حاشیه سود کارخانه‌های فولاد چین را در سال‌های اخیر تک رقمی کرده است.

با این حال، برخی از تحلیلگران تردید دارند که پکن بتواند نظم و انضباط را بر صد‌ها کارخانه کوچک پراکنده در سراسر کشور تحمیل کند. حتی اگر یک قیمت توافقی تضمین شود، کارخانه‌ها و معامله‌گران کوچک‌تر ممکن است بروند و با معادن سنگ‌آهن مستقیما معامله کنند و همه چیز مجدد خراب می‌شود.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده
غروب برج‏‏‌های چینی/ خرید و فروش خانه‌های چندسال ساخت از نوساز‌های بازار مسکن چین سبقت گرفت و همزمان قیمت این خانه‌ها افت کرد؛ این علامت «اصلاح رفتاری» چینی‌ها از سال‌ها سرمایه‌گذاری ملکی به «خروج از این پناهگاه» است
«بلوغ» مشهورترین بازار سفته‏‏‌بازی ملکی در جهان؛ بازار «ثانویه» فروش خانه در چین بعداز ۳۴ سال رونق گرفت

غروب برج‏‏‌های چینی/ خرید و فروش خانه‌های چندسال ساخت از نوساز‌های بازار مسکن چین سبقت گرفت و همزمان قیمت این خانه‌ها افت کرد؛ این علامت «اصلاح رفتاری» چینی‌ها از سال‌ها سرمایه‌گذاری ملکی به «خروج از این پناهگاه» است