تاریخ: ۲۸ تير ۱۴۰۵ ، ساعت ۱۵:۵۸
بازدید: ۱۶۹
کد خبر: ۳۹۹۹۰۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

ملی‌سازی «بریتیش استیل» برای حفظ تولید فولاد داخلی

ملی‌سازی «بریتیش استیل» برای حفظ تولید فولاد داخلی
‌می‌متالز - دولت بریتانیا اعلام کرد مالکیت کامل شرکت بریتیش استیل را در اختیار گرفته است. این شرکت که پیش‌تر تحت مالکیت گروه چینی جینگ‌یه قرار داشت، به دلیل زیان‌ده بودن و مشکلات مالی با خطر تعطیلی روبه‌رو بود. دولت اعلام کرد این اقدام در راستای منافع ملی و برای حفظ توان تولید فولاد در داخل کشور انجام شده است.

به گزارش می‌متالز، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، گفت این تصمیم آینده صنعت فولاد کشور را تضمین کرده، از مشاغل تخصصی محافظت می‌کند و یک ظرفیت راهبردی برای اقتصاد بریتانیا را حفظ خواهد کرد.

دولت بریتانیا از آوریل ۲۰۲۵ کنترل عملیاتی کارخانه اسکانتورپ را از مالک چینی آن در اختیار گرفت تا از تعطیلی آخرین واحد تولید فولاد اولیه کشور جلوگیری کند. این کارخانه حدود ۲۷۰۰ شغل مستقیم و هزاران فرصت شغلی دیگر در زنجیره تأمین را پشتیبانی می‌کند و محصولات آن در صنایع ریلی، ساختمان و خودروسازی مصرف می‌شود.

در مقابل، سفارت چین در لندن خواستار گفت‌و‌گو میان دولت بریتانیا و شرکت جینگ‌یه برای دستیابی به راه‌حلی مورد قبول هر دو طرف شد.

این کارخانه طی سال‌های اخیر تحت فشار هزینه‌های بالای انرژی در بریتانیا و مازاد عرضه فولاد در بازار جهانی قرار داشته است. دولت اعلام کرد برای ادامه فعالیت این واحد روزانه بیش از یک میلیون پوند هزینه می‌کند و تاکنون حدود ۶۴۰ میلیون پوند برای جلوگیری از تعطیلی آن اختصاص داده است.

به گفته مقامات بریتانیایی، حفظ ظرفیت تولید فولاد اولیه از نظر امنیت صنعتی و کاهش وابستگی به بازار‌های خارجی ضروری است. قانون انتقال مالکیت شرکت نیز پس از ناکامی دولت در یافتن خریدار جدید، به تصویب نهایی پارلمان رسید. انجمن فولاد بریتانیا نیز ضمن حمایت از این تصمیم، بر ضرورت تدوین برنامه‌ای بلندمدت برای بازگرداندن بریتیش استیل به سودآوری تأکید کرد.

منبع: ایفنا

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده